Delors: Duitsland moet steun EG niet verminderen

PARIJS, 26 sept. De voorzitter van de Europese Commissie, Jacques Delors, heeft de Westduitse regering opgeroepen haar steun voor de Europese economische integratie niet te verminderen. Als het 'politieke engagement' voor Europese integratie in het verenigde Duitsland ontbreekt dan dreigt 'een zwak Europa met een sterk Duitsland' te ontstaan, aldus Delors, die in Parijs sprak op een forum. 'Zijn de Duitsers wel werkelijk geinteresseerd in een economische en monetaire unie', vroeg de voorzitter van het 'dagelijks bestuur' van de Europese Gemeenschap zich af. Hij voelde zich 'gedesorienteerd door tegenstrijdige verklaringen' uit de Bondsrepubliek. De voorzitter van de Westduitse centrale bank, Karl Otto Pohl, heeft snelle stappen naar een Europese monetaire unie afgewezen en minister van financien Theo Waigel achtte de tijd niet rijp voor een Europese centrale bank. Bondskanselier Helmut Kohl en minister van buitenlandse zaken Hans-Dietrich Genscher zeggen daarentegen steeds te streven naar een snelle monetaire en politieke unie in Europa. (AP, DPA)