Actie tegen sluiting van Premetaal

ROTTERDAM, 26 sept. De Industriebond FNV en de Industrie- en Voedingsbond CNV gaan deze week actie voeren tegen Hoogovens. Ze doen dat uit protest tegen mogelijke sluiting van de spuitgieterij Alu/Premetaal in Vaassen, een dochteronderneming van Hoogovens.

Volgens de directie van het verlieslijdende bedrijf is nog geen besluit over sluiting gevallen en is alleen sprake van een 'reorganisatie'. De activiteiten van Alu/Premetaal zullen worden geconcentreerd in de vestiging in het Brabantse Gennep. Hoogovens wil ongeveer veertig mensen bij zusterbedrijven onderbrengen. Bij Alu/Premetaal werken 85 mensen.

De bonden hebben woedend op de plannen van de directie gereageerd. Volgens hen is sluiting van het bedrijf in Vaassen en mogelijk ontslag van veertig mensen niet nodig. Zij verwijten de directie mismanagement.

Volgens districtbestuurder B. Roodhuizen van de Industriebond FNV zijn alternatieven voor het opvangen van de verliezen bij Alu/Premetaal niet goed onderzocht. De directie van Alu/Premetaal heeft toegegeven dat het bedrijf slachtoffer geworden is van slechte leiding. Het bedrijf wisselde de laatstste tijd dikwijls van directeur.