Nederlanders vast na cocainevangsten

BRUSSEL, 25 sept. In Belgie zijn vorige week drie partijen cocaine onderschept. Daarbij zijn 14 Nederlanders gearresteerd. Op het vliegveld in Oostende werd dinsdag een koffer met 50 kg ontdekt aan boord van een toestel dat afkomstig was uit Paramaribo. De koerier, een Braziliaan, en drie Amsterdammers in een auto bij het vliegveld werden aangehouden. De tweede vangst gebeurde donderdagavond in de Antwerpse haven waar aan boord van een Colombiaanse bananenboot 80 kg cocaine werd gevonden. Vier Filipijnse zeelieden en een Colombiaanse vrouw werden gearresteerd. De boot was op weg naar Vlissingen voor reparaties. Diezelfde avond werd in een fruitschip in Zeebrugge 100 kg cocaine ontdekt. Elf Nederlanders die in het havengebied in wagens met een Nederlands kenteken rondreden, werden gearresteerd.