Betoging tegen partij Servie

BELGRADO, 25 sept. Ruim tweeduizend Serviers hebben gisteren in de Joegoslavische hoofdstad Belgrado gedemonstreerd tegen de Servische communistische partij. De demonstranten eisten het opheffen van het verschijningsverbod voor het kritische tijdschrift Srpska Rec en het aftreden van de politiechef van Servie, Radmilo Bogdanovic, die verantwoordelijk werd gesteld voor intimidatie van demonstranten vorige week. De demonstratie was georganiseerd door de nationalistische Servische Vernieuwingsbeweging, die de regering van de deelrepubliek ervan beschuldigt de eerste vrije verkiezingen in 45 jaar die binnenkort in Servie zullen worden gehouden, te willen saboteren. Bij verkiezingen eerder dit jaar in de Joegoslavische deelrepublieken Kroatie en Slovenie werden de regerende communisten verslagen. (AP)