Zege Mansell

Drie races voor het einde van zijn loopbaan evenaarde Nigel Mansell de prestatie van Stirling Moss. De 36-jarige Britse autocoureur behaalde gisteren op het circuit van Estoril zijn zestiende zege in de Formule I, evenveel als Moss in zijn dagen. Mansell vocht in de race om de Grote Prijs van Portugal een verbeten duel uit met Ayrton Senna. De Braziliaan werd tweede, wereldkampioen Prost derde. Senna vergrootte zijn voorsprong in het klassement om de wereldtitel. Na dertien van de zestien wedstrijden heeft hij achttien punten voorsprong op Prost. De race werd acht ronden voor het einde afgevlagd toen de Italiaan Caffi uit de baan vloog. Caffi raakte bekneld, werd uit het wrak gezaagd en met zware verwondingen aan beide benen en voeten naar een ziekenhuis in Lissabon overgevlogen. Het ongeluk gebeurde in de 63ste van de 71 ronden, ruim tweederde gedeelte van de race. De jury hanteerde daarop de rangschikking op het parcours als eindstand.