Nijmeegse musea mogelijk gehuisvest in nieuw pand

NIJMEGEN, 24 sept. Twee Nijmeegse musea, het Stedelijk Museum Nijmegen en het Provinciaal Museum G. M. Kam, gaan mogelijk fuseren. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente bevestigd.

Het Stedelijk Museum herbergt kunst en historische voorwerpen. Het is gehuisvest in een middeleeuws pand, dat echter veel te klein is geworden. Het Museum Kam bezit Romeinse oudheden, maar de ruimte zou 'niet ideaal' zijn.

Aanvankelijk leefden er in Nijmegen plannen om het middeleeuwse pand uit te breiden, maar bij nader inzien leek dat niemand verstandig. Daarop ontstond het idee voor een geheel nieuw museum van gemeente en provincie samen, dat bij het rustieke Valkhof zou moeten verrijzen. Volgens de gemeentewoordvoerder gaat het om een project 'van tientallen miljoenen guldens'.

Nijmegen heeft voor de komende jaren al geld voor een nieuw project gereserveerd.