Johnson-Lewis

Er komt geen wedstrijd tussen Ben Johnson en Carl Lewis. Primo Nebioli, voorzitter van de Internationale Amateur Atletiek Federatie, heeft dat gisteren bij zijn bezoek aan de Aziatische Spelen duidelijk gemaakt. Verscheidene organisatoren hebben plannen de Canadees en de Amerikaan in een aparte wedstrijd tegen elkaar te laten uitkomen. Een Japanse televisie-maatschappij liet onlangs nog weten voor zo'n ontmoeting een bedrag van twintig miljoen gulden over te hebben. 'Ik zal zo'n duel nooit toestaan. De IAAF verbiedt wedstrijden met slechts twee lopers, ' stelde de Italiaan vastberaden. 'En zij mogen niet in actie komen zonder onze toestemming.'

De kwestie van een dergelijke ontmoeting is actueel geworden, omdat deze week de schorsing van Ben Johnson afloopt. De Canadees werd voor twee jaar geschorst nadat hij bij de Olympische Spelen van Seoul werd betrapt op het gebruik van doping. Johnson heeft aangekondigd bij wedstrijden op 11 januari in Hamilton zijn officiele rentree te maken.