Licentie Tuur

De mogelijkheid is niet uitgesloten dat Regilio Tuur binnen afzienbare tijd om de Europese titel in zijn gewichtsklasse kan boksen. Bill Bikoff, de Amerikaanse manager van de in Verenigde Staten wonende Nederlander, heeft het bestuur van de Nederlandse Boks Bond (NBB) verzocht Tuur een Nederlandse licentie te verstrekken. 'Wij hebben positief op die aanvraag gereageerd', aldus Henk Los, voorzitter van de NBB. 'Wij stellen echter wel een aantal voorwaarden. De boks- en medische commissie van de staat New York, waarvan Tuur nu een licentie heeft, zal akkoord moeten zijn en ook onze medische commissie zal zijn fiat moeten geven.'

Volgens Los zal dat geen problemen opleveren.

Regilio Tuur koos na zijn succesvolle optreden tijdens de Olympische Spelen in Seoul voor een carriere als profbokser in de Verenigde Staten. Op 27 juli 1989 maakte hij in New York zijn debuut. Inmiddels heeft de kleine bokser uit Hoogvliet zeventien partijen als prof gebokst, waarvan hij er vijftien won, een onbeslist bokste en een verloor. Van die zeventien partijen bokste Tuur, die meestal als zwaarveder- of lichtgewicht uitkomt, er zes in Nederland.