Douwe Egberts gaat uitbreiden naar Oost-Europa

AMSTERDAM, 22 sept. Sara Lee, de Amerikaanse moedermaatschappij van Douwe Egberts (koffie, thee) heeft plannen om zich te vestigen op de Oosteuropese markt. Dat heeft een woordvoerster van het bedrijf gisteren in Amsterdam bekendgemaakt.

Sara Lee (voedingsmiddelen, tabak, koffie, huishoudelijke produkten; omzet 470 miljoen dollar) is inmiddels in onderhandeling met Oosteuropese 'contacten' om eventuele samenwerkingsverbanden met bedrijven te bespreken. De woordvoerster sprak de verwachting uit dat over drie jaar de introductie van Sara Lee-produkten in Oost-Europa een feit kan zijn.

Het bedrijf verwacht vooral in Oost-Europa zijn panties te gaan slijten. De fabricage van panty's is volgens de woordvoerster een belangrijk onderdeel voor de toekomst van het bedrijf. Sara Lee heeft nu 43 procent van de Amerikaanse pantymarkt in handen. Ze verwacht dat in de toekomst een soortgelijk percentage van toepassing zal zijn voor de Europese markt.