Praxis

De doe-het-zelf-winkelketens Hubo en Formido van Houthandel Utrecht willen samenwerken met Praxis. Houthandel Utrecht, sinds 1987 deel uitmakend van Pon Holdings, en Praxis, onderdeel van Koninklijke Bijenkorf Beheer, stellen een onderzoek in naar de mogelijkheden daarvan.

De winkelketens zijn alle drie actief in de doe-het-zelf-sector. Onder de naam Hubo worden 170 winkels met een gemiddeld vloeroppervlak van 300 vierkante meter geexploiteerd, Formido is een keten van 50 grotere bouwmarkten van 1350 meter en Praxis telt 55 grote vestigingen (2200 vierkante meter verkoopoppervlak). Op een enkele uitzondering na worden de Hubo- en de Formido-winkels door zelfstandige ondernemers in franchise gedreven, terwijl de Praxis-zaken voor het merendeel eigen vestigingen zijn.

Naar verwachting kunnen in de loop van het najaar concrete plannen voor de samenwerking worden bekendgemaakt.