Ex-directeur Zetten niet naar colleges

ROTTERDAM, 21 sept. Studenten wijsbegeerte van de Katholieke Universiteit Nijmegen hebben de psychiater F., de voormalige directeur van de Heldringstichtingen in Zetten die in mei is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens ontucht met en aanranding van pupillen, gedwongen niet langer college te lopen. Dit heeft de advocaat van F. bevestigd.

De aanwezigheid van F. bij een college moderne wijsbegeerte riep vorige week bij een aantal studenten verontwaardigde reacties op, vooral toen bleek dat F. later die dag een referaat zou houden. Het bestuur van de filosofische faculteit deelde F. daarop mee het onverstandig te vinden als hij zijn studie op de gewone wijze zou voortzetten, aldus decaan prof. dr. P. J. M. van Tongeren. F. kan zijn studie nu vervolgen met individuele begeleiding. 'Wij betreuren dat het zo gelopen is', aldus Van Tongeren, 'en zouden het beter vinden als ook zo iemand gewoon onderwijs kan volgen. Maar gezien de oprechte emotionele bezwaren van minstens een deel van de studenten, lijkt het ons dat dan hij noch de studenten hun doel bereiken, namelijk rustig te studeren.'

F., wiens zaak dit najaar in hoger beroep voorkomt, staat sinds dit studiejaar als doctoraalstudent in Nijmegen ingeschreven.