Weinig animo voor actie reisbureau

ROTTERDAM, 19 sept. De reisorganisatie Holland International (HI) zegt niets te merken van de 'administratieve staking' waartoe de vakbonden hebben opgeroepen uit protest tegen het uitblijven van een CAO bij het bedrijf. Volgens een woordvoerder van HI is de animo onder de werknemers van de diverse vestigingen voor de actie zo gering dat de bedrijfsvoering er geen nadelen van ondervindt.

De dienstenbonden van de FNV en CNV en van de Unie BLHP riepen begin deze week de personeelsleden van de reisbureaus op tot de administratieve staking: een week lang zullen geen boekingen aan het hoofdkantoor van HI in Rijswijk worden doorgegeven. De bonden vinden het logisch dat HI nog geen directe gevolgen van de acties kan meten. 'Dat wordt pas op langere termijn zichtbaar', aldus woordvoerder P. Boss van de FNV