Verdwenen vrouw nog steeds spoorloos

Kerkrade/Linz, 19 sept. De Oostenrijkse politie heeft nog geen spoor van de 27-jarige G. Widdershoven-Groen uit Kerkrade, die een maand geleden verdween tijdens een vakantie met haar man in Oostenrijk.

Haar echtgenoot, R. Widdershoven, is op 23 augustus zwaar gewond aangetroffen in een bos bij Gmunden, halverwege Linz en Salzburg. Hij is op 5 september ontwaakt uit een comateuse toestand, die het gevolg was van ernstig hersenletsel. Volgens de politie in Linz is hij met een zwaar voorwerp op het hoofd geslagen en voor dood achtergelaten in het bos. Hij had een open beenbreuk en was aan handen en voeten geboeid.

Widdershoven is buiten levensgevaar, maar nauwelijks in staat te zeggen wat er gebeurd is. 'Hij kan alleen schriftelijk met ons communiceren, maar hij herinnert zich nauwelijks wat er gebeurd is. Op een gegeven moment heeft hij ons laten weten dat er twee mannen op hem en zijn vrouw afkwamen, toen zij met hun kampeerauto op een parkeerplaats stonden. Later heeft hij het ook over drie mannen gehad, maar gezien zijn toestand twijfelen wij aan die informatie', aldus een woordvoerder van de politie.

De politie hoopt door het terugvinden van de kampeerauto ook de vrouw op het spoor te komen. Een internationale opsporingsactie heeft echter nog geen spoor opgeleverd van de auto. In Oostenrijk heeft zich wel een getuige gemeld die in het bos bij Gmunden een kampeerauto heeft gezien, enkele uren voordat R. Widdershoven daar werd gevonden. Ook de Duitse politie heeft enkele tips binnengekregen, die nog worden nagetrokken.

Veertig reacties na een opsporingsbericht op de Nederlandse televisie, van mensen die de kampeerauto in diverse landen zouden hebben gesignaleerd, hebben niets opgeleverd. Het gaat om een witte Ford Transit, type Arca, met het kenteken 24-FB-09.