School voor 'Wereldmuziek' geeft les in muziek en dans

AMSTERDAM, 19 sept. Met een concert in het Instituut voor de Tropen in Amsterdam wordt vanavond de eerste school voor zogeheten 'wereldmuziek' officieel geopend. De 'Wereldmuziekschool' is een nieuwe afdeling van de Amsterdamse muziekschool en onderwijst muziek, dans, en het bespelen van instrumenten uit een tiental landen. Nieuw zijn cursussen in het spelen van instrumenten en genres uit het Afro-Caraibisch gebied, Suriname, Andalusie (flamenco), Iran, Indonesie, Japan, Latijns-Amerika en West-Afrika. Aan de Amsterdamse Muziekschool kon men al enkele jaren lessen volgen in Turkse en Marokkaanse muziek en het bespelen van de bijbehorende instrumenten (saz, darbuka, ud en keyboard). Sinds begin dit jaar omvatte het programma ook Indiase muziek en dans, en het spel op bijvoorbeeld de sitar.

    • kunst de School Verhuurt Instrumenten
    • Dans uit India