Positie bridgers verzwakt

ZANDVOORT, 19 sept. De voormalige junior-wereldkampioenen Enri Leufkens en Berry Westra hebben in de tweede en derde zitting van het EOE Optiebeurs Bridgetoernooi in Zandvoort op ondubbelzinnige wijze hun kandidatuur voor de eindzege in het parenklassement gesteld. Door de Engelsen Forrester-Robson, een van de favoriete paren, aan het slot van de tweede zitting krachtig onderuit te halen met een score van 223 punten namen zij de leiding over van Martel-Woolsey.

Door constant goed en produktief spel wisten zij in de volgende zitting van drie rondes hun voorsprong op de Amerikanen tot 380 punten te vergroten. Zij hebben nu, nadat 120 van de 150 spellen zijn gespeeld, met 759 punten een kansrijke uitgangspositie voor het winnen van de hoofdprijs, die 25.000 gulden bedraagt. Het Nederlandse gemengde paar Bep Vriend-Anton Maas kon zijn fraaie tweede plaats die het op de eerste speeldag had veroverd, niet vasthouden en belandde in de sub-top, maar heeft niettemin nog steeds uitzicht op een plaats bij de prijswinnaars.

Door het zwakke optreden van dit en andere paren is de positie van het Nederlandse team zowel in de match tegen de Rest van de Wereld als in het teamtoernooi ernstig verzwakt. Hun negatieve scores kunnen door de prestaties van Leufkens-Westra en Maas-Vriend niet helemaal worden gecompenseerd. Zo is er een forse achterstand tegen de Rest van de Wereld gegroeid (499-474), terwijl de formatie in het teamtoernooi op de laatste plaats is beland, zij het met een betrekkelijk geringe achterstand op het Europese en het Intercontinentale team.