Ontslagen Philips per 1 april 1991

EINDHOVEN, 19 sept. Philips wil de werknemers van de proeffabriek voor superchips in Eindhoven voor wie geen ander werk is gevonden, op 1 april volgend jaar ontslaan. Dit is vanochtend aan de bonden meegedeeld, die meteen woedend reageerden en het voorstel van de directie unaniem afwezen.

Volgens Philips is 1 april 'een hele nette datum'.

Een woordvoerder wijst erop dat de proeffabriek, waar ruim 500 mensen werken, in het kader van de reorganisatie van de Divisie Componenten uiterlijk eind december dicht gaat. 'Dat betekent dat we drie volle maanden de tijd nemen om voor de betrokkenen ander werk te vinden. Wij vinden dat acceptabel'. Vanochtend werd ook duidelijk dat Philips de sluiting van de proeffabriek niet wil uistellen, zoals de FNV had gevraagd.