Continental zal welwillend kijken naar bod Pirelli

ROTTERDAM, 19 sept. De Duitse rubber- en bandenfabrikant Continental is bereid tot overleg over het voorstel van de Italiaanse concurrent Pirelli om een meerderheidsbelang te nemen in het Duitse bedrijf. Recente uitspraken dat Continental zelfstandig wilde blijven ten spijt, verklaarde een woordvoerder gisteren dat de bedrijfsleiding het voorstel 'ruimdenkend in overweging' wilde nemen. Het antwoord zal nog enkele weken op zich laten wachten. Behalve een simpel 'ja' of 'nee' behoort ook een tegenvoorstel tot de mogelijkheden.

Als Pirelli's voorstel om de bandenproduktie van de beide bedrijven samen te voegen wordt gerealiseerd, zal de nieuwe combinatie de vierde bandenproducent ter wereld worden met een marktaandeel van 16 procent. Wat Pirelli betreft kan over de constructie worden onderhandeld onder de voorwaarde dat Pirelli zijn bandenbelangen overdraagt in ruil voor een meerderheidsbelang in het nieuwe bedrijf.

Pirelli heeft al een belang van 5 procent in Continental opgebouwd en zegt dat de meerderheid van de aandeelshouders zijn voorstel steunt. Speculaties dat Pirelli aanstuurt op een speciale aandeelhoudersvergadering van Continental zijn ontkend