Amnesty: duizenden moorden Sri Lanka

LONDEN, 19 sept. Veiligheidstroepen in Sri Lanka hebben de afgelopen jaren met instemming van de regering duizenden mensen vermoord of laten 'verdwijnen'. Dat zegt de organisatie voor de rechten van de mens, Amnesty International, in een vandaag verschenen rapport. Zowel de Tamil-bevolking als mensen die verdacht werden van sympathie voor de terreurbeweging JVP waren het slachtoffer. Amnesty schrijft dat ook de JVP en de Tamil Tijgers (de guerrillastrijders) zich aantoonbaar schuldig hebben gemaakt aan 'grove misstanden'.

Intussen woedt de burgeroorlog in Sri Lanka in alle hevigheid voort. Bij aanvallen van het leger op twee bases van de Tamil Tijgers in het oosten van Sri Lanka en in het noorden bij Jaffna zijn gisteren zeker 43 doden gevallen. Dat heeft een legerwoordvoerder in de hoofdstad Colombo bekendgemaakt. Vandaag werden zeventien Tamils door het leger in het oosten van het land gedood. (AP, Reuter)