Van der Laan

Robin van der Laan van Wageningen blijft veertien wedstrijden geschorst. De commissie van beroep betaald voetbal van de KNVB achtte in Zeist bewezen, dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan twee overtredingen die ernstig letsel bij tegenstanders opleverden. De schorsing is op 12 september ingegaan. Van der Laan blesseerde eerst tegenstander Chris Verkaik van AZ in het gezicht. Hij kreeg voor dat vergrijp overigens geen kaart. Een week later werd hij in de derby tegen De Graafschap door scheidsrechter Van Swieten uit het veld gestuurd, omdat Jan Vreman een been had gebroken na een grove overtreding van Van der Laan. De commissie bepaalde eveneens, dat de schorsing blijft staan in het geval Van der Laan uitwijkt naar het buitenland. Als hij terugkeert naar Nederland, is hij een maand of drie geschorst.