Twee miljoen voor luchtbrug Jordanie

DEN HAAG, 18 sept. Minister Pronk van ontwikkelingssamenwerking heeft twee miljoen gulden beschikbaar gesteld voor de repatriering van Aziatische vluchtelingen in Jordanie. Eind vorige maand en eerder deze maand reserveerde de minister al drie miljoen gulden. Het vervoer van vluchtelingen uit Irak en Koeweit komt volgens het ministerie inmiddels goed op gang. De Europese Gemeenschap en de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) van de Verenigde Naties, verlenen medewerking. Nog 66.000 mensen verblijven op dit moment in de kampen in Jordanie en in het grensgebied met Irak. De IOM zal de groep met ruim honderd chartervluchten naar Aziatische bestemmingen vervoeren. De circa 300.000 Aziaten die zich nog in Irak en Koeweit bevinden, wachten nog op een uitreisvisum voor Jordanie en andere landen.