Oriental Hotel in Bangkok beste hotel ter wereld

NEW YORK, 18 sept. Voor het tiende achtereenvolgende jaar prijkt het Oriental Hotel in Bangkok op de eerste plaats van de lijst met de beste hotels ter wereld. De lijst wordt jaarlijks samensgesteld door het Amerikaanse blad Institutional Investor.

Dit toonaangevende financiele maandblad, dat de ranglijst baseert op een enquete onder 100 bereisde financiers van verschillende nationaliteiten, meldt op de tweede plaats het hotel Vier Jahreszeiten in Hamburg. Op de derde plaats staat Bel-Air in Los Angeles.

De top tien wordt gedomineerd door Aziatische hotels met zes noteringen waarvan drie voor hotels in Hong Kong. De top twintig loopt verder overwegend vol met Europese hotels, die in totaal tien plaatsen opeisen. Parijs scoorde drie maal met de Ritz op vier, Bristol op zeven en het Plaza Athenee op veertien. Londen scoorde dubbel in de achterhoede: Connaught en Berkeley namen de achttiende en negentiende plaats in.

De VS bleven opvallend achter met slechts drie noteringen in de top twintig. De Mansion on Turtle Creek in Dallas staat op twaalf en het Plaza Athenee in New York op zeventien.