Oostduitse politie vernietigt op grote schaal papieren

Door onze correspondent BERLIJN, 18 sept. De top van de Oostduitsepolitie is bezig op grote schaal geheime stukken te vernietigen, voordat deze politiemacht op 3 oktober onder Westduitse supervisie komt. Een woordvoerder heeft gisteren geruchten hierover bevestigd. Volgens de politie worden alleen kopien van geheime stukken vernietigd om straks in de Duitse eenheid 'geen onnodige papierkraam mee te brengen', zoals de woorvoerder het uitdrukte. Maar volgens de Westberlijnse senator Erich Patzold gaat wel degelijk om stukken waarvan de top van de politie vindt dat deze een ongunstig licht zouden kunnen werpen op de eertijds sterk door partijleiding en geheime dienst beinvloede politie. Overigens is bij de militaire inlichtingendienst van de DDR de vernietiging van de archieven bijna voltooid. Volgens minister van defensie Rainer Eppelmann is dat gebeurd om te verhinderen dat straks voormalige DDR-spionnen in de Bondsrepubliek kunnen worden opgespoord en veroordeeld.