NOS-KNVB

De KNVB hoopt de televisierechten voor een pakket van zes interlands te verkopen aan de NOS. Volgens de bond is met het contract een bedrag van 3,7 miljoen gulden gemoeid. Het gaat om zes thuiswedstrijden van het Nederlands elftal. De EK-kwalificatieduels tegen Portugal, Griekenland, Finland en Malta en de oefenwedstrijden tegen Joegoslavie en Oostenrijk. Leo Kool, adjunct-directeur van de NOS, vindt het wonderlijk dat de KNVB het bedrag naar buiten heeft gebracht. Eerder dit jaar werden de televisierechten van de uitwedstrijden van Oranje verkocht aan de commerciele zender RTL4. Dat ging gepaard met een kort geding, omdat ook de NOS aanspraak maakte op de rechten. Ook RTL4 wil niet zeggen hoeveel geld geboden is voor de rechten van de thuisduels. Door de concurrentie tussen NOS en RTL4 is de prijs voor het uitzenden van voetbalduels flink opgedreven.

De KNVB neemt vrijdag een beslissing over de bordreclame bij de zes duels. Verschillende bureaus hebben een offerte gedaan, waaruit de bond deze week een keuze maakt. Deze week wordt ook verder gepraat over de hoofdsponsor. De onderhandelingen met de huidige hoofdsponsor, Philips, zijn nog niet afgerond.