Konvooi komt aan in Bagdad

ROTTERDAM, 18 sept. De groep van negen Nederlanders die gisterochtend uit Koeweit is vertrokken naar de Iraakse hoofdstad Bagdad, is daar aan het begin van de avond aangekomen.

De negen, een vrouw en acht mannen, zijn in Bagdad opgevangen door de Nederlandse ambassade en in hotels of bij kennissen ondergebracht. Tijdens de reis hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan. Dit heeft het ministerie van buitenlandse zaken bekendgemaakt.

In Koeweit verblijven nu afgezien van de Nederlandse ambassadeur en een medewerker nog 28 Nederlanders, aldus het ministerie, 'van wie het merendeel van plan is naar Bagdad te vertrekken'.

Vorige week raadde de Nederlandse regering alle Nederlanders in Koeweit aan zich uit veiligheidsoverwegingen naar Bagdad te begeven. De Iraakse regering staat uit het Westen afkomstige mannen thans niet toe Irak te verlaten, zij het dat zo nu en dan kleine groepjes bij uitzondering toch mogen vertrekken.