Werklozen uit Stadskanaal nog niet naar de bollen

STADSKANAAL, 17 sept. Er is vanmorgen geen bus met bollenpellers uit Stadskanaal en Vlagtwedde naar Noord-Holland gegaan. Er hadden zich dertig langdurig werklozen uit beide Groningse gemeenten voor tijdelijk werk in de bollenteelt gemeld. Dat vond het Arbeidsbureau te weinig om het werkgelegenheidsproject van start te laten gaan.

Het Arbeidsbureau in Stadskanaal/Vlagtwedde had 250 alleenstaande ongeschoolde langdurig werklozen aangeschreven. Er was op opgeveer 120 deelnemers gerekend. Zij zouden vandaag vertrekken en tot half december alleen in de weekeinden thuiskomen. De respons van dertig werklozen was volgens de woordvoerder van het Arbeidsbureau te gering om vandaag de eerste bus te laten vertrekken, zoals de bedoeling was. Hij verwacht dat er eind deze maand wel voldoende aanmeldingen zullen zijn.

De Stichting Centrum Individu en Samenleving (CISA) zal een klacht over het bollenproject indienen bij de Commissie Gelijke Behandeling bij de arbeid. Volgens de stichting worden bij het project aleenstaande werklozen gediscrimineerd.