Gall en Gall aast op overneming van slijterij Impodra

ROTTERDAM, 17 sept. Ahold-dochter Gall en Gall is in onderhandeling met Alied Spirits and Wines Nederland over mogelijke samenwerking of overname van de slijterijketen Impodra (Import Dranken) in Etten-Leur. Dit heeft de woordvoerder van Gall en Gall, E. Muller, bevestigd. Als de Ahold-dochter Impodra overneemt, krijgt Gall en Gall een kwart van de Nederlandse drankenmarkt in handen.

Gall en Gall is marktleider met een omzet van fl. 351 miljoen en een marktaandeel van 17 procent. Impodra neemt met een marktaandeel van 5 procent de tweede plaats in. De Impodra-keten heeft ruim 70 winkels met een gezamenlijke omzet van fl. 100 miljoen gulden.

Ahold nam eind 1988 Gall en Gall over van Erven Lucas Bols. Verder nam het Zaanse concern de Party Shop-slijterijen over. Sindsdien werkt de Ahold-dochter aan een samenvoeging van de Alberto-slijterijen (ongeveer 90), de Party Shop en Gall en Gall.