Eerste groep Nederlanders uit Koeweit naar Bagdad

DEN HAAG, 17 sept. Een eerste groep Nederlanders is vanochtend om zes uur lokale tijd met drie personenauto's vertrokken van Koeweit naar Bagdad. De groep wordt daar vanavond verwacht. De reis duurt zo'n vijftien a zestien uur.

Dat heeft een woordvoerster van het ministerie van buitenlandse zaken vanochtend meegedeeld. Zij wilde niet zeggen om hoeveel mensen het precies gaat. Het is niet duidelijk of de drie personenauto's deel uitmaken van een konvooi.

In Koeweit verbleven tot vanochtend afgezien van ambassadeur J. Veling en een ambassademedewerker nog 37 Nederlanders, onder wie 32 mannen, twee vrouwen en drie kinderen. De Nederlandse overheid stelt pogingen in het werk de Nederlanders zo snel mogelijk uit Koeweit te laten vertrekken. Volgens het ministerie moet het merendeel van de Nederlanders tegen het midden van de week het land hebben verlaten.