UEFA-straffen

De tuchtcommissie van de UEFA heeft de finalisten van het toernooi om de UEFA-beker, Juventus en Fiorentina, een boete van 43.000 gulden opgelegd. De supporters van de Italiaanse clubs hadden zich tijdens de beide duels van de eindstrijd misdragen. De zaak kon in Bern niet eerder worden behandeld omdat de betreffende commissie van de Europese voetbalunie nog op aanvullend bewijsmateriaal wachtte. De vergrijpen van de tifosi liepen uiteen van het gooien met vuurwerk tot het vechten met de politie. De tweestrijd werd eind vorig seizoen overigens gewonnen door Juventus.

De strafcommissie besloot verder de jeugdploeg van Albanie voor de komende vier jaar te schorsen van deelneming aan het toernooi om het Europees kampioenschap. Het land had zich in eerste instantie zelf teruggetrokken voor de onlangs gestarte titelstrijd voor jeugdteams, omdat het weigerde in een poule met Israel te spelen.