Hirsch Ballin: geen reden voor onderzoek tegen Croes

WILLEMSTAD, 15 sept. Er is geen reden om een justitieel onderzoek in te stellen naar de beschuldiging dat de Arubaanse minister van justitie, H. Croes, bij drugshandel is betrokken. Dit heeft minister Hirsch Ballin (justitie en Antilliaans/Arubaanse zaken) gisteren op Curacao meegedeeld.

Volgens Hirsch Ballin heeft hij dezer dagen navraag gedaan 'bij beroepsmensen in Nederland die de dossiers beheren. Uit de dossiers is gebleken dat de hele kwestie niet erger is dan de echo van geruchten die al langer worden verteld.' NRC Handelsblad had dinsdag gemeld dat uit door de Haagse politie afgeluisterde telefoongesprekken was gebleken dat de Arubaanse minister van justitie en de Surinaamse legerleider Bouterse bij drugshandel betrokken zijn.

Hirsch Ballin, die gisteren voor een kort bezoek van Curacao naar Aruba vertrok, zei over deze zaak in Oranjestad 'geen uitgebreide gesprekken' te zullen voeren.

De Arubaanse premier Oduber heeft intussen van de gevolmachtigd minister van Aruba in Nederland vernomen dat er geen dossiers bestaan die de betrokkenheid van minister H. Croes bij de handel in verdovende middelen aantonen. Premier Oduber, die dit gisteren in Oranjestad meedeelde, zei dat een topambtenaar van het Nederlandse ministerie van justitie aan minister Lacle had meegedeeld dat er ook geen telefoongesprekken zijn afgeluisterd waarin de naam van Croes werd genoemd.