Rebellen Liberia beginnen jacht op stamgenoten Doe

MONROVIA, 14 sept. Volgelingen van de Liberiaanse rebellenleider Prince Johnson en van zijn concurrent Charles Taylor hebben gisteren de jacht geopend op de leden van de Krahn, stamgenoten van de maandag omgekomen president Samuel Doe. Aan het begin van de week waren de wraakacties van de rebellen alleen nog op Doe's soldaten gericht, nu ook op Krahn-burgers. Intussen zijn de rebellen onderling in een hevige strijd verwikkeld om de presidentiele residentie in het centrum van Monrovia. Naar nu pas bekend is geworden heeft Prince Johnson woensdag zo'n zestig soldaten van het interventieleger van de Economische Gemeenschap van Westafrikaanse Staten (ECOWAS) gegijzeld. Voorwaarde voor hun vrijlating is dat het ECOWAS-leger de presidentiele residentie verovert en een interim-regering installeert. Het interventieleger heeft aangekondigd zich offensiever te zullen opstellen. (AP, UPI)