OM wil huwelijk homo's tegenhouden

ROTTERDAM, 14 sept. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam zal een procedure starten zodra twee homo's proberen in het huwelijk te treden. Persofficier van justitie G. Bouman heeft dat gistermiddag laten weten. Twee mannen uit Vlaardingen hebben eind juli alle gemeenten in Nederland aangeschreven met het verzoek te mogen trouwen. Gesteund door hun gemeenteraad hebben twee raadsleden in Schiedam zich bereid verklaard dit huwelijk te voltrekken. Het OM heeft op grond van het 'huwelijksbeletsel' in het Burgerlijk Wetboek de verplichting een huwelijk tussen twee mannen tegen te houden, volgens persofficier Bouman. Daarmee wordt een recente uitspraak gevolgd van het gerechtshof in Den Haag. Ook de gemeente Strijen is bereid een raadslid voor dit huwelijk te benoemen tot ambtenaar van de burgerlijke stand.