NOS krijgt boete voor uitzendingen Sail Amsterdam

AMSTERDAM, 14 sept. Het Commissariaat voor de Media wil de NOS een boete opleggen naar aanleiding van de uitzendingen rond de Sail-manifestatie in Amsterdam, begin augustus. Volgens het Commissariaat heeft de NOS met die uitzendingen de Mediawet overtreden door zich 'dienstbaar op te stellen bij winstoogmerken van derden'.

De maximale boete die de NOS kan krijgen is 200.000 gulden per overtreding. 'Uit het contract tussen NOS en Sail blijkt dat de NOS haar zendtijd heeft gebruikt ten behoeve van Sail', aldus een woordvoerster van het Commissariaat. De NOS heeft in eigen uitzendingen uitvoerig aandacht besteed aan de manifestatie in Amsterdam en daarnaast het door haar gemaakte materiaal ter beschikking gesteld van de Stichting Sail '90. In een hoorzitting op 4 oktober krijgt de NOS de gelegenheid zich te verdedigen. Tegen de dreiging met boetes van het Commissariaat voor het gebruik van de naam PTT-Telecompetitie zal de NOS zich schriftelijk verweren.