Tegenvaller bij Air Holland

BADHOEVEDORP, 13 sept. De resultaten van de chartermaatschappij Air Holland zullen in het lopende boekjaar, dat tot 31 maart volgend jaar loopt, opnieuw lager uitvallen dan die over het vorige boekjaar (f. 7,3 miljoen). President-directeur J. Block heeft dat gisteren bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders. Volgens de directie blijven de vooruitzichten op langere termijn voor de onderneming gunstig en zal het bedrijf dit jaar niet in de rode cijfers belanden.

Woedende aandeelhouders riepen de directie en de de commissarissen ter verantwoording over de te rooskleurige resultaten die hun in het introductiebericht bij de beursgang van Air Holland in het najaar van 1989 zouden zijn voorgespiegeld.

Tijdens de vergadering is op voorstel van een aantal certificaathouders besloten om de door de raad van commissarissen voorgestelde dividenduitkering van 87 cent per aandeel en een stockdividend van een aandeel per 75 aandelen uit te keren, te verminderen. Omdat de verwachtingen voor het lopende boekjaar zijn bijgesteld, wordt het voorgestelde stockdividend gepasseerd.