Openluchtconcert van operadiva's in Rome in oktober

ROME, 13 sept. - Na het muzikale en commerciele succes van het gezamenlijke optreden van de drie tenoren Pavarotti, Domingo en Carreras, aan de vooravond van de finale van de wereldkampioenschappen voetbal, willen de organisatoren een soortgelijk recital houden met zeven grote zangeressen. Het concert van 's werelds beste klassieke zangeressen zou moeten worden gehouden op dezelfde plaats als dat van de drie tenoren, in de Termen van Caracalla in Rome. Als voorlopige datum is 5 oktober gekozen. Onderzocht wordt of er extra maatregelen genomen moeten worden om het openluchtconcert bij slecht weer te kunnen laten doorgaan. Ook zoekt men nog een sponsor voor het evenement.

Een aantal zangeressen, onder wie Monserrat Caballe, Marilyn Horne, Katia Ricciarelli en Teresa Berganza, heeft al laten weten begin oktober beschikbaar te zijn. De Italiaanse staatsomroep Rai is zich aan het voorbereiden op een Eurovisie-uitzending.