Justitie helpt bij onderzoek Sint Maarten

DEN HAAG, 13 sept. Minister Hirsch Ballin (justitie en Antilliaanse zaken) is bereid assistentie te verlenen bij een grootscheeps strafrechtelijk onderzoek naar de activiteiten van de mafia op het Antilliaanse eiland Sint Maarten.

De Antillen beschikken niet over de middelen en deskundigheid om op eigen kracht een uitvoerig fraude-onderzoek uit te voeren. Het OM op de Antillen zegt te vermoeden dat Sint Maarten wordt gebruikt voor het op grote schaal witwassen van geld dat uit criminele activiteiten is verkregen. De Nederlandse minister van justitie is gisteren voor besprekingen op Sint Maarten aangekomen.

De VVD wil van minister Hirsch Ballin op korte termijn uitvoerig worden inlicht over de aanwijzingen die de Haagse politie heeft dat de Surinaamse legerleider Bouterse en de Arubaanse minister van justitie Croes contacten zouden onderhouden met drugskartels. Een bericht hierover is eergisteren in deze krant gepubliceerd.

Minister Croes spreekt in een gisteren uitgegeven schriftelijke verklaring van 'valse berichtgeving'.

Hij kondigde juridische stappen tegen NRC Handelsblad aan.

Pag.3: Belastingdeskundigen naar St. Maarten/ Vragen VVD