Journalistiek fonds open voor aanvragen

AMSTERDAM, 13 sept. Het Fonds voor bijzondere journalistieke projecten staat vanaf vandaag open voor subsidie-aanvragen voor bijzondere, kostbare reportages. Het fonds is in april opgericht op initiatief van een aantal journalisten. Oud-hoofdredacteur van NRC Handelsblad, drs. A. S. Spoor, is voorzitter van het fonds. Minister D'Ancona van welzijn, volksgezondheid en cultuur heeft voor het lopende jaar en voor volgend jaar een miljoen gulden beschikbaar gesteld. Voorwaarde voor subsidie is dat de publikatie waarvoor subsidie wordt aangevraagd uitzonderlijk is en zonder financiele steun niet tot stand zou kunnen komen. Ook moeten er concrete toezeggingen van uitgevers bestaan voor plaatsing van de reportage. Over aanvragen wordt binnen twee maanden beslist.