Foxboro wil 1.600 man in West-Europa ontslaan

SOEST, 13 sept. De Amerikaanse multinational Foxboro (meet- en regeltechniek) krimpt zijn vestigingen in West-Europa drastisch in. In totaal vallen er in Groot-Brittannie, Frankrijk en Nederland 1.600 ontslagen. Van de Nederlandse vestiging in Soest kunnen slechts 25 van de 260 werknemers als verkopers in dienst blijven.

Dit wordt door districtsbestuurder W. Brand van de Industriebond FNV bevestigd. Het bedrijf zelf wil geen commentaar geven op de plannen en verwijst naar het Amerikaanse hoofdkantoor. De directeur van de Nederlandse vestiging is sinds maandag niet meer in het bedrijf gesignaleerd. Foxboro maakt meet- en regelsystemen voor de procesindustrie, onder andere olieraffinaderijen. Het bedrijf wil zijn produktie concentreren in Amerika en in Europa alleen nog marketing en verkoopactiviteiten handhaven. Er komt een nieuw hoofdkantoor in Dusseldorf voor die activiteiten.

Gisteravond zouden de bonden geinformeerd worden, maar op het laatste moment werd het overleg uitgesteld tot volgende week woensdag. De ondernemingsraad in Soest is nog niet op de hoogte van de reorganisatieplannen. FNV-bestuurder Brand voert nader overleg om de personeelsinkrimping in Soest te beperken.