Akkoord in conflict Van 't Hek en NSP

ROTTERDAM, 13 sept. Het conflict over de accreditatie voor het wereldkampioenschap voetbal van Youp van 't Hek (columnist van deze krant) en de Nederlandse Sport Pers (NSP) is opgelost. De NSP is twee weken geleden in kort geding veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding en dwangsom van 125.000 gulden. De partijen zijn nu overeengekomen dat de NSP de advocaatskosten van Van 't Hek en NRC Handelsblad, een bedrag van maximaal 75.000 gulden, zal vergoeden. De NSP, voor welke organisatie de uitspraak van mr. Asscher te Amsterdam het faillisement betekende, ziet hiermee af van hoger beroep. De sportpersorganisatie zal voor het eind van 1990 12.500 gulden betalen. De rest van het bedrag zal in acht jaar tijd worden verrekend via de jaarlijkse bijdrage van NRC Handelsblad aan de activiteiten van de service stichting van de NSP.