Saoedi-Arabie neemt bijbels uit VS in beslag

WASHINGTON, 12 sept. Ambtenaren van de Saoedische douane nemen af en toe bijbels en afbeeldingen van naakte vrouwen in beslag die worden toegestuurd aan Amerikaanse militairen in de Golf. Dit heeft de Amerikaanse minister van defensie, Dick Cheney, gisteren gezegd. Cheney zei in antwoord op vragen van een senator dat de Saoedische douane de pakjes voor de Amerikanen controleren en soms zaken die in Saoedi-Arabie als aanstootgevend worden beschouwd in beslag nemen. Hieronder vallen niet alleen foto's van naakte vrouwen maar ook voorwerpen van religieuze aard zoals bijbels. Sommige dingen, zoals bij voorbeeld een afbeelding van een schaars geklede vrouw die een sigaret rookt, bereiken de geadresseerde wel zij het gedeeltelijk beplakt met moeilijk verwijderbare stickers. Cheney zei dat hij niet bezorgd was over dit soort voorvallen, die volgens hem onvermijdelijk zijn gezien de culturele verschillen tussen de VS en Saoedi-Arabie. (Reuter)