Haarlemmermeer wil school voor vliegtuigtechnici

SCHIPHOL, 12 sept. De gemeente Haarlemmermeer wil een school voor middelbaar technisch en economisch-administratief onderwijs die per jaar 180 tot 200 vliegtuigtechnici kan afleveren. De school zou plaats moeten bieden aan 1.500 studenten, van wie 1.000 in de technische sector. De gemeente baseert zich op onderzoek naar de behoefte aan op dit niveau opgeleide deskundigen, onder meer bij bedrijven op Schiphol. Het onderzoeksrapport is vandaag aangeboden aan staatssecretaris Wallage (onderwijs). Haarlemmermeer zou graag zien dat dat de middelbare technische school voor luchtvaarttechniek Anthony Fokker van Den Haag naar Schiphol wordt verplaatst. Zij meent dat daarvoor alle reden is nu de school in Den Haag met ruimtegebrek kampt. De kosten van een nieuwe school in Haarlemmermeer worden geschat op 44 miljoen gulden.