Ghanese troepen mogelijk uit Liberia

MONROVIA, 12 sept. Ghana overweegt zijn contingent van de Westafrikaanse vredesmacht in Liberia terug te trekken. De Ghanese vice-minister Chambas zei gisteren dat het onmogelijk is de strijdende partijen uit elkaar te houden. Intussen werd in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia hevig gevochten, tussen de restanten van het regeringsleger en de volgelingen van rebellenleider Prince Johnson, en tussen de vredesmacht en het Nationaal Patriottisch Front van Charles Taylor. Zondag werd president Samuel Doe bij een bezoek aan het hoofdkwartier van de vredesmacht dodelijk verwond door de rebellen van Johnson. Het Ghanese contingent is een van de grootste van het vierduizend man tellende Westafrikaanse interventieleger, dat sinds 24 augustus probeert een staakt-het-vuren te bereiken in Liberia. (AFP, AP)