WK voetbal

Er keek bijna niemand naar de strijd om de wereldtitel voetbal in Italie, zelfs de duels van het 'eigen' elftal werden nauwelijks een blik waardig gegund, maar de interesse van Amerikaanse steden om een aantal duels tijdens de titelstrijd van 1994 te organiseren is ongekend groot. Toonden in 1987, vlak na de bekendmaking door de FIFA dat de Verenigde Staten het pleit hadden gewonnen, vijftien steden belangstelling voor een deel van de organisatie, gisteren maakte de wereldvoetbalbond bekend dat maar liefst 27 Amerikaanse steden interesse hebben in een of meerdere duels. Voorzitter Scott Le Tellier van het Amerikaanse organisatie-comite maakte deze week bekend dat steden tot 14 december van dit jaar de kans krijgen van hun belangstelling blijk te geven.

Begin volgend jaar, waarschijnlijk februari, mogen de kandidaten dan mondeling aantonen waarom hun stad de beste papieren zou hebben. Als het Amerikaanse comite dan zijn kanshebbers heeft gekozen, verschijnt een commissie van de FIFA om die kandidaten op hun merites te beoordelen. Op zijn vroegst in juni wordt dan de definitieve selectie bekend gemaakt.