Vertrouwenscrisis door zaak-Buck bij TU Eindhoven

ROTTERDAM, 11 sept. De universiteitsraad van de Technische Universiteit in Eindhoven heeft gisteren unaniem het vertrouwen in het college van bestuur opgezegd. Volgens de raad heeft het dagelijks bestuur hem ten onrechte niet geinformeerd over de problemen bij het onderzoek van prof. H. M. Buck on over het standpunt dat het daarbij wilde innemen. Dat het college daags voordat het publiekelijk afstand nam van Buck nog met de leiding van de raad vergaderde en toen daarover niets zei, wijst er volgens de raad op dat het college de juiste bestuurlijke verhoudingen uit het oog heeft verloren. De raad wil dat het college alsnog opening van zaken geeft, onder meer door inzage te geven in het rapport dat een interne commissie heeft opgesteld over het onderzoek. Gebeurt dat niet dan zal minister Ritzen (onderwijs) worden gevraagd het drie man tellende college te ontslaan.