Buitenlandse media klagen bij Milosevic

BELGRADO, 11 sept. In Belgrado gestationeerde buitenlandse correspondenten hebben gisteren bij de Servische autoriteiten geklaagd over het optreden van de politie in Kosovo tegen de buitenlandse pers. In een door twintig journalisten ondertekende brief, gericht aan president Milosevic, wordt gesteld dat journalisten die in Kosovo hun werk doen zijn gearresteerd en zijn bedreigd met fysiek geweld, uitwijzing en niet nader aangeduide 'ernstige maatregelen'.

Onder de ondertekenaars bevinden zich de correspondenten van Reuters, AP, AFP, de New York Times, de Financial Times, de Daily Telegraph, The Times, The Independent, de BBC, El Pais en Der Spiegel. Ze dringen er bij Milosevic op aan een eind te maken aan het hinderen van de journalisten en eisen dat hun 'vrijheid van beweging en hun fysieke veiligheid' worden gegarandeerd. (AFP, Reuter)