Aanslagen Spanje, zeventien gewonden

BARCELONA, 11 sept. In de Spaanse stad Cartagena is vannacht een autobom ontploft voor de woonkazerne van de Guardia Civil. Zeventien personen raakten gewond. De springstof was van een type dat vaak wordt gebruikt door de Baskische afscheidingsbeweging ETA. Gisteren werd in Barcelona ook een zware aanslag gepleegd op het kantoor van de PSOE, de regerende sociaal-democratische partij. De begane grond van het gebouw liep zware schade op. Twee mannen, die zeiden lid te zijn van de uiterst-linkse beweging GRAPO, drongen het gebouw binnen, plaatsten de bom en gaven iedereen opdracht het kantoor te verlaten. GRAPO heeft tevens de verantwoordelijkheid opgeeist voor de explosies die zondag een petrochemische fabriek bij Tarragona in brand zetten. (DPA, Reuter, AFP)