WK-bridge

Bij de wereldkampioenschappen bridge in Geneve is de titelstrijd voor paren begonnen met het kwalificatietoernooi over vijf zittingen. Bij de mannen wordt het veld daarbij teruggebracht van 538 naar 180 paren en bij de vrouwen van 198 naar 90. De Nederlandse paren hebben zich tot nog toe praktisch allemaal boven de fatale streep weten te handhaven. Bij de mannen staan na drie van de vijf zittingen de landskampioenen Kees Tammens en Hans Vergoed het hoogst geklasseerd. Zij nemen een twaalfde plaats in met een totaal van 176 procent. Erik Kirchhoff en Anton Maas volgen vlak daarachter op de vijftiende plaats met 175,7 procent, terwijl het jeugdige paar Wiebe de jong met Bauke Muller het opnieuw goed doet; twintigste met 174,3. De leiding is in handen van de Nieuwzeelanders Mayer-Wright.