Winst Senna

De 26ste overwinning in een Formule I-race verschafte de Braziliaanse autocoureur Ayrton Senna gisteren bij de Grote Prijs van Italie een riant uitzicht op zijn tweede wereldtitel. De best betaalde coureur aller tijden nam zestien punten voorsprong op titelverdediger Prost, die zijn Ferrari ruim zes seconden na Senna als tweede over de streep stuurde. De overmacht van McLaren werd geaccentueerd door de derde plaats van Senna's stalgenoot Berger.

Senna stond gisteren twee keer op de eerste startrij. Na de eerste start stuurde Warwick zijn Lotus met een snelheid van circa 250 kilometer per uur in de vangrails. Het wrak stuiterde terug en gleed ondersteboven over het wegdek. De 36-jarige Warwick stapte ongedeerd uit de cockpit, deed zijn helm af en stapte over in de reservewagen.

De eentonigheid in de Formule I is reden voor de FISA de technische reglementen aan te passen. De snelheid moet worden verminderd om de andere renstallen een kans te geven zich in de strijd te mengen. De bolides worden zwaarder (540 kilo), de vleugels en spoilers kleiner, de carburateur aangepast. De wijzigingen gaan in bij de Grote Prijs van San Marino mei volgend jaar.