Seriese succesvol

De Nederlandse delegatie heeft het sterk bezette judotoernooi van Leonding verlaten met tien medailles. De meest aansprekende daarvan was de gouden medaille van Angelique Seriese in de klasse van de zwaargewichten. Seriese maakte in Oostenrijk haar rentree na meer dan een jaar uit de roulatie te zijn geweest. In juli van het vorige jaar raakte ze op hetzelfde toernooi in Leonding zwaar geblesseerd aan haar knie. 'Met het succes van Seriese krijgt het Nederlandse vrouwenjudo veel prestige terug', aldus bondscoach Leo de Vries. 'Ze heeft zich hier zeer goed geprofileerd. Bovendien ondervond ze geen enkele hinder van de blessure. We kunnen spreken van een zeer geslaagde rentree.'

Voor een opvallende prestatie bij de vrouwen zorgde ook Veronique Akkermans, die in de finale van de klasse tot 52 kg haar landgenote Jessica Gal versloeg. Jenny Gal veroverde de gouden medaille in de klasse tot 61 kilogram. Haar tegenstandster in de finale, de Tsjechoslowaakse Sindlerova, trok zich met een armblessure terug.

Bij de mannen kon Theo Meijer met tevredenheid terugzien op zijn prestaties in de klasse tot 75 kilogram. Hij won met winst op onder anderen de Westduitser Knorrek en de Tsjechoslowaak Sosna te verslaan.