Reparatieploeg deze week naar Witte de With

DEN HAAG, 10 sept. In de haven Jebel-Ali buiten Dubai zullen later deze week twintig werknemers van de Rijkswerf in Den Helder twee van de vier gasturbines bij het luchtverdedigingsfregat Witte de With vervangen. Een Tyne-turbine en een Olympus-turbine raakten eind vorige week vorige week in volle zee defect. Experts noemen het uitvallen van twee turbines tegelijk ongewoon. Ook het fregat Pieter Florisz gaat naar Jebel-Ali zodat de bemanning volgens de Marinevoorlichtingsdienst even de benen kan strekken. Zondag keren de fregatten terug naar het Nederlandse operatiegebied in de Straat van Hormuz waar de Koninklijke Marine de naleving van het VN-handelsembargo tegen Irak controleert. Volgens de marine zijn de storingen aan beide machines nauwelijks van invloed op het handelen van het fregat. Alleen is de topsnelheid van ruim vijftig kilometer per uur niet meer haalbaar.