Ontslag voor dirigent van Last Night of the Proms

LONDEN, 10 sept. De Britse dirigent Mark Elder is ontslagen, nadat hij geweigerd had Engelse patriottistische liederen te dirigeren tijdens het concert The Last Night of the Proms, dat het komend weekend plaatsvindt in de Royal Albert Hall in Londen. Als reden voor zijn beslissing gaf Elder de huidige en mogelijk verslechterende situatie in de Golf op.

De dirigent noemde het 'buitengewoon harteloos' wanneer bij het concert liederen als Rule Britannia en Land of Hope and Glory gespeeld zouden worden, wanneer Groot-Brittannie op dat moment in een oorlog verwikkeld zou zijn. De BBC, die het concert organiseert, ontsloeg Elder en verzekerde de fans dat het 'programma ongewijzigd is'.

Tijdens deze laatste avond van de Londense promenadeconcerten hult een verhit publiek zich traditioneel in de kleuren van de Britse vlag. (Reuter)